Nätverk för det innovativa lärandet

Utvecklingsenheten har startat ett nätverk för lokala IT-didaktiker i kommunens förskolor och skolor. En lokal IT-didaktiker är den nyckelperson på skolan som utsetts av rektor att driva den lokala utvecklingen av pedagogisk tillämpning av IT.

Nätverket skapar tillfällen för erfarenhetsutbyte och inspiration. Inför första träffen som var 23 mars hade deltagarna fått fylla i en enkät för att kartlägga vilka behov de lokala IT-didaktikerna har och vilka kunskaper de kan dela med sig av i nätverket. Intresset är stort och många av våra lokala IT-didaktiker har kunskaper de vill dela med sig av.

Vi ser stor potential i nätverket eftersom det består av pedagoger som vill utvecklas och lära mer om det moderna och innovativa lärandet.

De resurser vi nämnde under den första nätverksträffen finns samlade i Padleten nedan.

Nästa nätverksträff är den 20 april 2015. Nätverksträffarna arrangeras av de centrala IT-didaktikerna i kommunen.

Har din skola ingen lokal IT-didaktiker ännu? Prata med din skolledare om att ni behöver en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *