Förstelärare delar med sig

Förstelärarbloggen_kvadrat_150Uppsala kommun har 191 förstelärare i grundskolan,  17 i gymnasieskolan och 26 lektorer i gymnasieskolan. I Uppsala kommun har förstelärarna varierade uppdrag i sin förstelärareroll. Några coachar andra lärare, andra initierar pedagogiska samtal och leder projekt i syfte att förbättra undervisningen. Många är huvudansvariga för ett ämne och några ansvara för att lärarstuderande tas emot på ett bra sätt när de ska genomföra sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Det är rektor på varje enskild skola som bestämmer hur uppdraget ska utformas, utifrån skolans behov.

På Förstelärarbloggen kommer du att få ta del av några av våra förstelärares skolvardag, deras tankar om lärande och skolutveckling.

Första inläggen kommer inom kort.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *