Kurs i datalogiskt tänkande

Datafritids

Elever arbetar med Scratch Jr

Uppsala kommuns IT-didaktiker i samarbete med Uppsala universitet och Lars-Åke Nordén inbjuder till en kurs i att lära barn om programmering och datalogiskt tänkande.

Syftet med kursen är att inspirera och ge kunskaper till fortsatt arbete kring datalogiskt tänkande med barnen/eleverna. Det handlar om logiskt tänkande, problemlösning och programmering i enkla miljöer.

”I dag finns programmeringskod i nästan all teknik som används i det dagliga livet. Kod är en del av vardagen och därför behöver fler behärska den och få bekanta sig med programmering redan i skolan”, skriver Karin Wanngård, finansborgarråd Stockholms stad (S), Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare och Martin Lorentzon, grundare och ordförande Spotify i en artikel på Dagens Nyheter Debatt 10 februari 2015.

Kursen är på Fyrisborg, Fyrisborgsvägen 1 den 22 april. Här finns mer information om kursen och länk till anmälan: Inbjudan kurs datalogiskt tänkande vt 15

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *